vrijdag 11 april 2014

0 tot 5 sterren

Charterschepen zijn er van 0 tot 5 sterren. Kijk daarom op uw gemak een rond op internet naar het grote aanbod van schepen. Een lange lijst vindt u op www.schepenlijst.nl/schepenlijst.htm.
U kunt natuurlijk ook naar één van de vele open dagen van de chartervaart komen. Elke open dag is weer anders. Van open-havendag tot vlaggetjesdag. Kijk voor die data op www.charterdag.nl.

Een dagtocht op de luikenkap, in een grand café of bruine kroeg, onder zeil of alleen op de motor, er zijn een hoop traditionele charterschepen, en daarmee is er ook een hoop variatie in het aanbod. Dus er zit vast wel iets tussen wat bij uw gezelschap past. Ziet u door de masten de boot niet meer? Maak dan een afspraak met één van de boekingskantoren. Ook die staan op Schepenlijst.nl onder links.

Een meerdaagse tocht, met een groep of individueel? Houdt er rekening mee dat alles wat in een cruiseschip past, natuurlijk niet past op een traditioneel schip van 15-40 meter. Het comfort aan boord kan overigens wel erg verschillen. Er zijn schepen met 2-persoonsbedden, stapelbedden, twijfelaars, maar ook hutten met bokspringen komen voor. Zelfs 0-sters (slaapmatje op de grond) komt soms voor. Kijk daarom goed of het schip wel past bij uw doelgroep.
Het ene schip heeft in elke hut sanitaire voorzieningen, de ander heeft gezamenlijke voorzieningen. Kortom: volop diversiteit.

Er is geen uniforme sterren regeling. De ene rederij maakt gebruik van sterren, weer een ander van vlaggen of ankers. De sterren van de diverse rederijen zijn onderling niet vergelijkbaar.
Twijfelt u? Vraag of u vooraf een keer aan boord mag kijken. Dat is eigenlijk nooit een probleem (alleen even afspreken wanneer het schip in de haven ligt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten